Chetă pentru campania electorală a candidatului Crin Antonescu


Preşedintele PNL Crin Antonescu a participat la lansarea campaniei de strângere de fonduri prin SMS. Candidatul PNL pentru Palatul Cotroceni a explicat alegerea acestei modalităţi de finanţare a campaniei electorale prin necesitatea de a implica cetăţenii în deciziile politice. Şi că nevoia unui alt tip de campanie se justifică prin existenţa obsesiei finanţării politicii, a finanţării "oculte" a campaniilor, care stăpâneşte "de mult timp", dând unui număr foarte mare de cetăţeni sentimentul că "jocurile se decid în altă parte, indiferent de opţiunile lor".
"Facem astăzi, primii - pentru că sper că nu vom rămâne singurii în această campanie, un gest elementar al unei campanii de colectare de fonduri transparentă. Acest lucru este de natură să dea sentimentul cetăţenilor că participă, că sunt acţionari cu acţiunea Antonescu", a explicat preşedintele PNL. "E un moment bun de piaţă, sau de bursă, între ghilimele, pentru a cumpăra astfel de acţiuni", a mai comentat el.
La final, Antonescu i-a rugat pe susţinători să dea SMS-uri de la numerele proprii de telefon, nu de la cele ale instituţiilor la care lucrează, glumind că el încă nu a avut timp să-şi trimită singur un mesaj.
Cele două numere la care se pot trimite SMS-uri, sunt: 2746 pentru donaţii de 1 euro şi 2741 pentru donaţii de 5 euro, acestor sume adăugându-se TVA. Donatorii primesc în schimb un ringtone de apel cu imnul partidului ori un wallpaper cu Crin Antonescu. Campania "Investeşte în Acţiunea Antonescu" se va derula în perioada 21 octombrie - 21 noiembrie 2009.