Pe simezele ieşene


"Desprinderi – Parte si Intreg" – un poem dedicat eternului mister feminin

La inceputul saptamanii viitoare (13 aprilie 2009, ora 18), la Galeriile Dana din Iasi va fi vernisata expozitia de pictura a cunoscutului artist plastic Constantin Tofan. Despre modul in care, cele peste 40 de lucrari aflate pe simeze, definesc si redefinesc creatia artistului, va vorbi criticul de arta Valentin Ciuca.

"Desprinderi – Parte şi Întreg" – este, după cum mărturiseşte însuşi artistul plastic “o incursiune retrospectivă, o selecţie ce reuneşte lucrări - pictură, pastel şi desen – din ultimii 20 de ani. Lait-motivul pe care l-am ales pentru această întâlnire cu publicul este fascinanta feminitate, în diversele sale manifestări. Am considerat că fiind şi început de primăvară, expoziţia va fi un cadou pentru doamne, dar şi un prilej de răsfăţ vizual pentru domni”.
Expoziţia este însoţită de albumul de artă cu acelaşi titlu, apărut în condiţii grafice excelente la editura Dana Art. Album care cuprinde nu doar lucrările din expoziţie, ci aproape o sută de reproduceri ale celor mai valoroase lucrări realizate de artistul Constantin Tofan. [more....]

Publicat in Top Business, nr. 760, 9 - 15 aprilie 2009