Pe simezele ieşene

Armonie si diversitate in atmosfera boema de la Ciric

In cursul saptamanii trecute, noul si generosul spatiu al Galeriilor de Arta „Dana” (str. Prof. Cujba, nr. 17) a gazduit vernisajul expozitiei „Ciric – Simpozionul National de Pictura – 2008” , care reuneste un manunchi reprezentativ al muncii si creatiei artistilor ce au participat la Tabara de Creatie de la Ciric. Incursiunea in atmosfera boema a Taberei de Creatie si a peisajelor pitoresti ale Ciricului oglindite in arta plastica contemporana a beneficiat de indrumarea cunoscutului critic de arta Valentin Ciucă.

Desfaşurată in luna septembrie a anului trecut, Tabara de Creatie de la Ciric, organizata de catre Galeriile mai sus mentionate, a reunit 26 de artisti plastici din intreaga tara (Iasi, Bucuresti, Vaslui, Timisoara, Cluj, Baia Mare). Astfel, pe malurile pitoresti ale Ciricului s-au intalnit pentru a da frau liber creatiei importanti artisti plastici romani, dintre care ii amintim pe Liviu Suhar, Constantin Tofan, Valeriu Gonceariuc, Jack Nicolae, Felix Aftene, Dacian Andoni, Stefan Pelmus, Jeno Bartos.
„O expozitie-mozaic a celor care au pictat, au creat frumusete prin culoare, s-au bucurat de generozitatea naturii pe malul Ciricului si care acum vin in fata dumneavoastra si va ofera cu generozitate, la randul lor, un strop de spiritualitate si culoare”, le-a spus iubitorilor de frumos sositi la vernisaj patronul Galeriilor de Arta „Dana”, domnul Mihai Pascal. Cu aceeasi ocazie a fost lansat si albumul cu titlu sinonim, beneficiind de o interesanta prefata semnata de reputatul artist plastic Liviu Suhar. [more......]

publicat in Top Business, nr. 755/2009