Mihail Vlasov este noul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

Dupa un cincinal de lupta inversunata, Mihail Vlasov a castigat presedintia CCIR Conducerea Camerei de Comert si Industrie Iasi a fost preluata de Paul Butnariu
Avocatul Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi, este noul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Cu doar trei zile inainte de granita dintre ani, Vlasov a fost ales presedinte cu 32 de voturi „pentru“ si nu a avut decat cinci voturi „impotriva“.
„Lupt din 2002 pentru a reusi sa fac o altfel de Camera si m-am condus dupa ideea ca dreptatea este mai presus decat pacea“, a declarat avocatul Vlasov dupa validarea alegerii. „Camera Romaniei nu a existat pana acum pentru noi. Astazi este pentru prima data cand Camera Romaniei este suma tuturor camerelor teritoriale. Pana acum Camera nationala a fost o supraputere care nu avea nimic comun cu camerele teritoriale“, a spus noul presedinte al CCIR. Deasemenea, acesta a promis ca va realiza un sistem cameral puternic si unitar, care sa ofere si camerelor teritoriale sansa de a-si face auzit cuvantul. Desemnarea presedintelui si a membrilor din Colegiul de conducere a CCIR (din componenta caruia se alege presedintele) a fost o procedura complexa, pentru ca s-a votat dupa o lege noua, care a necesitat si votarea Adunarii Generale, a statutului CCIR, a statutului camerelor nationale si ulterior a presedintelui.
Miza acestor alegeri a fost foarte mare, pentru ca de aceasta data camerele teritoriale au avut posibilitatea sa-si aleaga presedintele. In ciuda relatiilor tensionate care au existat intre membrii CCIR, Adunarea Generala s-a desfasurat intr-o atmosfera relaxata, de calm, chiar daca pe parcursul discutiilor s-au conturat doua parti, o grupare mult mai mare, organizata in jurul lui Mihail Vlasov, si o alta in jurul lui Dragos Seuleanu (care, nefiind ales in Consiliul de Conducere, n-a mai putut candida). In alta ordine de idei, la sfarsitul saptamanii trecute, noul presedinte al CCIR a convocat Adunarea Generala si Colegiul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie Iasi pentru desemnarea persoanei care sa preia conducerea institutiei teritoriale iesene. „Presedintele in exercitiu al CCI Iasi este din acest moment domnul Paul Butnariu, un membru vechi al Consiliului de Conducere. Domnia sa a primit prin delegare toate atributiile si competentele necesare bunei desfasurari a activitatii Camerei teritoriale iesene“ ne-a declarat presedintele CCIR, Mihail Vlasov, dupa incheierea sedintei Consiliului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie Iasi. In ceea ce priveste posibilitatea reunificarii in cadrul CCI Iasi a mediului de afaceri iesean (fragmentat in diverse „comitete si comitii“ ca urmare a unor dispute locale), avocatul Vlasov a dorit sa precizeze ca „lucrurile vor intra in perioada urmatoare pe un fagas normal. Aceasta dispersare a reprezentantilor mediului de afaceri iesean nu se datoreaza unor greseli ale mele. Cred ca am incercat si am reusit sa fiu corect, atunci cand am solicitat respectarea legii. Accesul in conducerea Camerei iesene nu se face pe criterii politice, nu te poti inscrie azi si maine sa pretinzi un post in conducere. Exista un regulament care trebuie respectat. Nu face fiecare ce vrea, ca in propria sa firma“.
In plus, noul presedinte al Camerei de Comert a Romaniei a mentionat ca „deja am vorbit cu autoritatile locale si la sfarsitul acestei luni vom organiza o intalnire cu oamenii de afaceri din Iasi in care le vom explica de ce este important sa ni se alature. Pentru prima data Iasiul are un om la conducerea CCIR iar acest lucru nu poate fi decat de bun augur pentru mediul de afaceri iesean, abia acum avand posibilitatea de a-si expune punctul de vedere“. „Este un start pe care intreprinzatorii ieseni n-ar trebui sa-l rateze“ a mai atras atentia presedintele CCIR, Mihail Vlasov.
Gabriela IONITA
http://www.romaniantribune.net/a580_Mihail_Vlasov_este_noul_presedinte_al_Camerei_de_Comert_si_Industrie_a_Romaniei.aspx